borttappat: anteckningsbok

20140701-124626.jpg

20140701-124655.jpgupphittat är en kategori jag gillar. nu har det gått så pass illa att jag har tappat en av mina anteckningsböcker. en lite lagom stor muji-bok. en färggrann sak full med anteckningar. en och en halv tom sida i slutet, fem före att arkiveras. nu ligger den någonstans där ute i världen. imorse när jag satt och åt morgonmål kom jag plötsligt på en mening jag måste skriva ner. jag gick till min ouppackade väska, öppnade det lilla facket och där låt anteckningsboken inte. jag tittade i det andra lilla facket, och i det större facket. i en annan väska. i en tygväska. i tvättkorgen. ingenting. ingenstans.

hmmm… packade jag ner boken igår när vi städade och åkte? kan det lilla barnet ha nappat den och slängt den i havet? kan den ha trillat ut när vi lunchpausade? tappade jag den på färjan? när jag bytte från bil till buss? när jag bytte buss? ombord på bussen? när jag tog fram nyckel för att låsa upp dörren här hemma?

ska jag ringa hittegodsbyrån och göra en anmälan?

så många frågor, inget svar. senast jag tappade bort en anteckningsbok, för många, långa år sedan återfanns den efter några dagar på hittegorsbyrån i helsingfors. den gången hade jag glömt den på ett tåg. hur ska det gå nu? var är du lilla bok? hör av dig om du läser det här!

edit: anteckningsboken upphittad. jag packade aldrig ner den när vi packade ihop och åkte hem. där låg den i sin ensamhet, långt ute till havs. nu är vi återförenade. slutet gott, allting gott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s