surrogatet

idag tänkte jag tipsa om några grejer.

för det första. en kokbok. jag har nämnt den förr. 123 krigstida recept. surrogat. många har säkert hört historier om kaffesurrogat, det är en framtida lektion. vi börjar med enklare grejer. idag tipsar jag om smörsurrogat.

20140226-212457.jpg

nummer två. brownies. jag tycker inte så mycket om choklad men ibland får jag för mig att fixa nåt chokladigt. i år har jag en ratata-kalender. den funkar, men har vissa brister (ingen ficka för viktiga lappar & grejer!!). en bra grej är att där finns fina foton och några recept. det här till exempel:

20140226-212805.jpg
receptet finns också på den här bloggen: thebluekitchen.ratata.fi (vet inte exakt var på bloggen receptet finns…)

sen har jag tänkt på två andra grejer. ett, det där svenska kungabarnet som du kan läsa ett öppet brev till här. jag läste det där brevet. och. det har väl sina poänger men, men, men är det inte en ganska opportunistiskt änfå…? och det där att önska henne ett välvässat långfinger och en frihetsdyrkande tankevärd och råda henne att ta pengarna och sticka?

ta inte pengarna, men stick. det är mitt råd. (eller varför skulle hon sticka, hon kunde bara säga: det här med kungafamiljen, är det inte lite förlägat? eller nåt sånt.)

och det där andra jag tänkt på kommer jag inte på nu.

imorgon kanske.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s