en mullvard och en igelkotte

20120605-202438.jpg

morgonkaffe-ee! betyg: 100+

20120605-202451.jpg

en skymt av ett diktmanus, en sugande mygga.

20120605-202502.jpg

ett bi som slickar på en pinne?

20120605-202513.jpg

en igelkott. och nu finns det behov för en längre utläggning (för att förklara rubriken på inägget). det finns två djur jag misstog namnet på när jag var liten. mullvard och igenkotte (ni fattar vilka djur det handlar om). jag har aldrig sätt en levande mullvad ute i naturen. en gång såg jag en död i danmark och så tror jag att jag sätt en i en djurpark (kan det verkligen vara så?). igenkottar däremot, sådana har jag sett ett antal gånger. igelkottar som sprungit över vägen, igelkottar som kurat ihop sig vid något träd, till och med en igelkott som låt platt på marken, den skakade av rädsla och trodde (hoppades) säkert att den inte syntes. jag tror att jag skrev ett inlägg om incidenten med igelkotten utanför dörren när jag skulle till skolan (när jag var typ sju år), men jag hittar inte det nu (länkar till det senare om jag hittar det). den gången blev jag hur rädd som helst, riktigt lika rädd blev jag inte idag när jag kom ut och hörde något som jag först trodde var de sista regndropparna som föll ner från molnen. så såg jag plötsligt igelkotten rycka och riva i en grästuva ca två meter framför mig. som tur var märkte den mig inte och jag lyckades stå riktigt stilla. där stod jag sedan och iakttog igelkotten en stund. den bar gräs och löv och kvistar till sitt nya (?) bo. ett lite väl modigt bygge är det, lite för nära mänskligheten för dess egen igekottsmentala hälsa (men kanske det här exemplaret inte är lika harhjärtat som sina kompisar).

20120605-202521.jpg

så petade jag lite i jorden och hittade den här lilla vita kulan. jag tänkte lyfta upp den, men då började den röra på sig, eller ja, inte rörde kulan på sig men spindeln som satt fast i den, hmmm?!

20120605-202527.jpg

sen plockade jag fram den här apparaten. innan jag drog igång den, sa jag åt igelkotten att inte vara rädd och sätta på sig hörselskydden. jag sa med sträng röst, men jag tror inte igelkotten fattade att jag gjorde det för att vara snäll. där körde jag fram och tillbaka (jäklar vilket jobb det är att klippa gräs…) och plötsligt smällde det till. vad var det, en gren? en sten? ett igelkottsben? (aj, oj, uj…)

20120605-202534.jpg

nej, det var det här. hur såg jag inte den? vem hade lagt den här där? åtminstone inte jag… nåja, vi kan ju säga att jag körde min egen version av will it blend, eller ja, kanske will it mow i det här fallet. usch, tur att inget (annat) och ingen människa kom till skada. gräsklipparen verkar också ha klarat the encounter helt bra.

2 tankar om “en mullvard och en igelkotte

  1. Oj. En sån där Radio Österbotten mugg hade jag. Tills nåt barn slängde den i golver. Sörjer fortfarande den ljuvliga radiobilden. Mycket avundsjuk på din mugg.

    • oj nej för kopp-golv-incidenten… min har också nångång stött på hårt motstånd, ett hack i kanten, men brukbar är den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s