kalasbarnsdagen, en snabb genomgång

jag lovade att redogöra för kalasbarnsdagen i söndags. here we go.

på lördagen, ungefär mitt på dagen tog vi tåget till huvudstan. efter två timmar med intercity hastighet var vi framme. vädret var kallt och som tur var hade jag vinterjackan på mig. vi traskade genom stan och ut mot skatudden. där – ungefär mitt på udden – hittade vi vårt tillfälliga hem, det som en gång varit ett fängelse och nu är ett hotell. i receptionen möttes vi av personer i fångdräktsrandiga tröjor. vi fick våra nyckelkort och gick upp till fjärde våningen. interiören påminde om nån fängelsefilm, som om någon plötsligt skulle skrika till och dra en plåt-tallrik över gallren. genom några korridorer och just innan en improviserad städgarderob fann vi vårt rum. en härligt litet rum med fönster högt uppe vid taket, ett rum stort som två celler. allt man kunde tänkas behöva fanns där. tv, telefon, vattenkokare. men så värst länge stannade vi inte. vi hade ju a wedding to attend! våra vänner l & n gifte sig på lördagkväll i botaniska trädgården. finfint var det. finfint och god middag i trevligt sällskap, allt man kunde önska sig.

följande dag var det så kalasbarndagen. efter fängelsefrukost som bestod av mycket mer än vatten och bröd tog vi ut det mesta av hotellet och tittade på tv. vi har ju ingen här hemma, så eftersom vi är ovana tv-tittare tröttnade vi ganska fort. kl 12, precis när det var sista chansen att checka ut, checkade vi ut.

resten av dagen gick i kalasbarnstecken! promenad i fina miljöer! god mat på tori! lite regn! kalasbarnskaffe- och bulle! sedan tog vi tåget hem.

nån slags installation utanför tori. det regnade när vi iakttog paraplyhelheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s