”alla fanas med jag”…

så sa en av min mormors elever någon gång förr i tiden. just nu kommer jag inte ihåg kontexten kring utsagan. i dag har många saker gått fel, några har gått rätt direkt och det mesta som gick fel har fått en lösning eller i alla fall en förklaring.

jag hade ett inbokat appointment, som schemalades redan i februari. när jag kom dit var där mörkt och tomt. jag väntade en stund, frågade en anställd där men fick inget egentligt svar. väntade lite och gick sedan hem. väl hemma letade jag igenom min mapp med väldigt viktiga papper. och där, ja där, hittade jag ett brev jag fått i mars där det stod att tiden blivit ombokat tills i morgon. jaha, då får jag väl bara försöka hinna jobba klart till kl 16 imorgon också… (note to self: dubbelkolla alltid tider!)

sedan hade jag espresson på långkok. ni vet, så där som det kan gå. man tänker, åh, jag vill så gärna ha en kopp kaffe. och inte bara vanligt bryggkaffe. what the heck, en espresso ska jag ha. så laddar man expressokannan och vrider på spisplattan. så går man iväg en stund och tänker, ”jag ska inte glömma att kaffet är klart om ett litet ögonblick!” man kanske sätter sig framför datorn. man kanske surfar runt och kollar lite, tänker, kanske en iPhone kunde vara nåt för mig. aha, hmmm, ja, ett sånt abbonemang. eller ett sånt. så har det plötsligt gått tie minuter. eller i värsta fall ännu längre.

`?”#€)/(”#%!!!! å-nej!

KAFFET! och man rusar till köket och där puttrar det på. man flyttar på den eldheta kannan som bara är halvfull, resten har avdunstat. man knäpper av spisen och känner doften av bränt kaffe och nån slags konstig gummidoft.

jaha, ingen expresso. det blir väl lite brygg då.

allt fanas med jag, säger man och går kanske ut på en promenad eller betalar några räkningar eller gör något annat uppmuntrande…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s