märklig lunch

De här senaste dagarna har jag haft mycket arbete just kring lunch. Det ställer till det. Det gör att lunchen blivit lite oorganiserad. I dag till exempel, jag gick iväg och det började regna. Jag beslöt att gå lite drygt över gatan, till thaitanten. Jag kom in till ett tomt matställe. Nickade mot tanten och satte mig. Efter en stund klingade det i klockan och en annan kund kom in. Vid det här laget hade jag läst igenom matlistan och valde mellan dagens luncher: kokoskyckling eller fiskbiffar. Jag beställde kokoskyckling. Tanten frågade om jag ville ha sallad eller soppa till förrätt. Jag beställde sallad och tog letade fram en aktuell Turun Sanomat ur högen och läste kultursidorna. Kvinnan som hade kommit in en stund tidigare frågade om jag ätit här tidigare, om jag kunde rekommendera något. Jag funderade en stund och sa att dagens  luncherbjudande brukar vara rätt bra. Hon nickade och tittade genom menyn. Tanten kom en med en portion soppa till mig. Men jag beställde sallad tänkte jag och började skeda i mig av soppan.

En stund senare kom en man in. Han hade ett plåster i armvecket. En stund senare kom en annan man in. Han började ordna vattenkannorna och satte sig vid ett bord. Sedan gick han in i köket och pratade med tanten. Så kom hon ut med en stor portion till honom, kyckling och fiskbiffar och sallad.

Jag fick min kycklingportion och åt och det var starkt och jag kände hur näsan började rinna. Gott var det. Kvinnan fick också i nåt skede sin portion, mest satt hon och sms:ade någon.

Jag åt upp och gick för att betala, jag ringde i klockan, tanten kom inte. Då kom mannen med den stora blandningsportionen och knappade in lunchpriset i kassan och tog betalt. Jag tog jackan och väskan och gick ut i regnet och vidare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s