telefonen och vattenglaset!

telefonkioskJag började min dag med att halvvaken nästan placera min telefon i det vattenglas som stod på nattygsbordet. Nästan. Både jag och telefonen klarade oss utan allvarliga men.

Under de tre senaste dagarna har jag varje förmiddag fått ett telefonsamtal där en person (två gånger en man och en gång en kvinna) upprepat mitt namn och frågat och det är jag i telefonen och sedan kulsprutepratat och förklarat att jag nu kan spara in 40 euro. Det enda jag behöver göra är att börja prenumerera på en av de tidskrifter de har att erbjuda. Till det har jag sagt ”nej, tack”. Efter det har det varje gång följt ännu flera erbjudanden. Då har jag sagt ”Nä” med argare tonfall och sedan var vi önskat varann en trevlig dag och lagt på luren.

Kanske jag skulle vara med på noterna om det verkligen erbjöds några tidskrifter jag gillar, tex kulturtidskrifter på svenska, finska eller något annat språk. Men tills dess ”NEJ TACK!”.

Telefonkiosken till höger går jag förbi så gott som varje dag. Den är ganska fin tycker jag, en fläkt av tiden innan mobiltelefoner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s