Hälsosammare choklad!

Nötchoklad och vad växer i krukan längst till vänster?

För ett slag blir det här en slags matblogg. Vi har här hemma testat en hemlagad choklad av ett hälsosammare slag, inget socker, inga tillsatsämnen. Veganvänligt är det också! Här kommer receptet:

50 g kokosfett

2 dl kakao

Nötter eller kryddor (kanel, kardemumma, vanilj) efter smak

Smält kokosfettet och rör ner kakaon och nötterna eller kryddorna eller både ock! Ställ att svalna, skär i bitar och smaka. Beskt men gott när man väl vant sig vid smaken (kan ta några dagar, kanske en vecka, kanske mer…). Man kan minska lite på kakaomängden (ta ca 1,5 dl istället, det gjorde jag!). Man kan kanske sätta i lite honung om man promt vill.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s