Näsdagen!

photo-97

En flicka, med en röd näsa, kom cyklande emot mig på gatan. Det var inte en förkylningsröd näsa, det var en näsa inhandlad någonstans. En välgörenhetare kom cyklande emot mig.

1993 i England var jag med om min första näsdag, eller ja, Red Nose Day. Det året var temat tomat. Näsan hade ett ansikte och en grön stjälk, jag har den liggande i någon låda. Tillsammans ett fem klasskamrater hade vi ett jongleringsjippo. Under en timme skulle vi jonglera. Alla måste inte hålla bollarna i luften hela tiden men åtmistone två jonglörer måste vara igång hela tiden. På förhand hade vi alla samlat namn och summor på en lista. I fall vi klarade vår utmaning skulle de som skrivit sitt namn på listan betala den summa de lovat invid sitt namn. En som hette Robert var den enda som klarade av att jonglera hela timmen i ett streck. Jag kommer inte ihåg hur mycket pengar vi fick ihop (inte heller till vilket ändamål det gick…) men en nätt summa blev det, skulle jag tro. Den engelska näsdagen ägde rum i mars. Hitlåten det året var ”Stick It Out” av Right Said Fred med vänner.

I dag, på årets finländska Näsdag, har jag inte engagerat mig lika mycket, men en näsa har jag köpt. (Observera, det är inte näsan på bilden som det talas om i texten.)

Insamlingen i år går till många olika projekt, bland anant till arbetet mot könsstympning. Bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s